Vylivání myšlenek a témat k diskuzi

Zamyšlení nad nedělí 18. ledna

17. 1. 2009 16:06

Panna Maria, Matka jednoty křesťanů

Nejen zítra budeme mít možnost zamyslet se nad tím, co je jednota křesťanů. Máme snad myslet na srdužení se v jedné jedinné církvi? A v které? Která by měla být ta všeobjímající? Nebo se nám ta jednota schovává někde jinde?


Rozpolcenost křesťanů pramení v hříchu. Jen letmým pohledem na zdejší, Signálové diskuze můžeme vidět, jak se od sebe vzdalujeme. Někteří žijí v klamu, ale nejsou ochotni slyšet druhý názor. Jiní mají názor ucelený a správný, ale neumí ho podat druhým tak, aby byl přijat.

Mnohdy mají křesťané problém mezi sebou mluvit zrovna tak, jako má problém křesťan s ateistou. Otázka evangelizace je tím těžší, čím zatvrzelejší ateista je. Má to být ale větší výzva pro křesťana, aby hledal nové, citlivější věty, jak s ateistou promlouvat. Stejné nechť je to mezi křesťany. Pokud vás někdo nechce vyslyšet, neviňte jej z jeho zapšklosti, snažte se být více ohleduplní. Vypněte na chvíli mozek, zapomeňte na svá rozumová poznání, promluvte srdcem. Vzorem ať nám je svatý Gabriel, který na Pannu Marii vsadil všechno. Všechno - ale zároveň jen to jedinné - své srdce. Ostatní nebylo důležité.

Smiřme se s Bohem, smiřme se se sebou. Teprve pak budeme o krůček blíž v jednotě mezi křesťany, v jednotě církve a poté i v jednotě církví.

Prosím vás, signáloví bratři a sestry, obracejme se zítra při mši sv. k Marii, ať nám pomůže utvářet jednotu v našem nitru.

Modleme se:

"Svatý Gabrieli, dej, ať máme sílu a odvahu obracet se k Panně Marii podle tvého příkladu. Veď nás cestou, která končí Korunou našich životů, Perlou našich srdcí. Maria Panno, matko Ježíše Krista, dej, ať jsou diskuze na Signálech naplněné jednotou mezi lidmi, Tebou i Tvým Synem - Ježíšem Kristem, naším Pánem. Amen."

 

Zobrazeno 1090×

Komentáře

Olin

Ano v úvodu je psáno o církvi a jednotě křesťanů.Žádná církev zde na Zëmi není 100%-centní.Proč? Protože ji tvoří lidé, kteří mají své klady a zápory a jak je psáno v božím slovu v Bibli: Lukáš 18/19, Skutky 5/29, Žalm 118/8 a Žalm 146/3 - tak žádný člověk zde na Zemi není dokonalý. ano je pravda, že mnozí křesťané mají spolu problém mezi sebou hovořit, komunikovat, sdílet se. Ale ještě k té církvi boží slovo Bible: Matouš 15/9, Matouš 23/24-28 a Marek 7/7-8, také ukazuje na nedokonalost církve (církví). ale je to to nejlepší a fungující, co může nevěřící lidi přivézt k Pánu a ke spáse jejich duše.I když máme různé církve nebo denominace katolická a protestanské, v tom základu víry se všichni shodnem, ať jsme z té či oné křesťanské církve. A i když církve (to platí pro celý svět, ale t.č. myslím naši zemi, která je sekulární a ateistická), nejsem ve všem dokonalé, tak je to jediné to nejlepší co může nevěřící lidi přivézt k Bohu-Otci a k jeho Synu Pánu Ježiši Kristu a jejich duše ke spáse.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.